fredag 4. mai 2012

Webdokumentaroppgave 4

I " This is Fish 1 " har jeg lastet ned en reklamefilm for KillFire campaigne. jeg lastet den ned ved hjelp av ett program som heter " Any Video Converter ". Den fungerer akkurat som MPEG streamclip. Jeg har så Laget en Timelapsefilm, og en liten videosnutt. Lyden av sjø har jeg tatt opp med Zoom H1, og redigert som en loop i Aduacity. Alt er så redigert og klippet sammen i Moviemaker. Jeg møtte på noen utfordringer da jeg ikke fikk den kvaliteten jeg ønsket, men fant ut at det var innstillingen " Video Bitrate " i konverteringene som var feil.

Jeg har laget to versjoner der " This is Fish 1 " er som oppgaven krever, og " This is Fish " som jeg ønsket at den skulle være.

Helt nederst har jeg gjordt et Skjermopptak ved hjelp Camstudio for og vise en av de man kan kalle timelapse filmen, og en av filmens Far, Eadweard Muybridge. Han var en Engelsk-Amerikansk fotopioner som begynte sine fotoekspriment i 1878. Ved hjelp av sine øyblikksbilder viste han blant annet at en hest har begge beina i luften samtidig. Noe som førte til at han vant ett veddemål på 25000 dollar av Leland Standford.
4 kommentarer:

 1. Flott film, men du opererer jo snarere innen kunstfilmsjangeren enn innenfor dokumentar. Nå er jeg parat til å strekke strikken et stykke, men i dette tilfellet holder det ikke helt. jeg likte forsåvidt filmen, som ga meg assosiasjoner til Man Rays flotte L'Etoile de Mer fra 1928 - http://www.youtube.com/watch?v=V7PQvkYYikU

  Dessverre gjør ikke dette filmen mer dokumentaristisk. Nå er formålet med øvingene først og fremst å vise at dere behersker ulike teknikker, og vi kan se trekk i kortfilmen din som kunne vært brukt i en dokumentar. Det som imidlertid formelt sett mangler er skjermopptak. denne teknikken demonstrere du ikke.

  Igjen, dette er på mange måter en fin liten film, men den oppfyller ikke helt de kriteriene som er stilt i oppgaven. Men legg ut en kort skjermvideo, så er de formelle sidene ved øvingen i boks.

  SvarSlett
 2. Fungerer på et vis dette, selv om kvaliteten på opptaket selvsagt ville blitt mye bedre dersom du hadde begrenset opptaket til den delen av skjermen som viser innholdet - altså ikke hele nettleservinduet mm

  Godkjenner oppgaven ut fra hvordan du har løst det rent tekniske. Fortellermessig er det mye å gå på her, da de enkelte elementene ikke er satt sammen på en måte som gjør dette til et dokumentaruttrykk. Vær ekstra oppmerksom på dette når du jobber videre fram mot prosjektinnlevering.

  SvarSlett